Loading...

IoT, connectiviteit en M2M simkaarten

Een korte introductie in de wereld van IoT

Wat is 'Internet of Things'

Over de hele wereld wordt het internet gebruikt om informatie te delen en met elkaar te communiceren. Niet alleen mensen maken hier gebruik van maar ook objecten, machines en 'dingen' en zo ontstaat het Internet of Things (IoT).

Het Internet of Things heeft naar schatting al zo'n 1,9 miljard apparaten met elkaar verbonden. IoT groeit dus ontzettend snel en naar verwachting zullen in 2022 tussen de 30 en 75 miljard objecten deel uitmaken van dit netwerk.

Toepassingen en use-cases van M2M Sim simkaarten

13 Mei, 2022 Pand- en terreinbeveiliging met intelligente camera's

U wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan als er wordt ingebroken. Wat als de internetverbinding van uw Wifi netwerk instabiel is en de camera's daardoor geen goede beelden registreren?

15 Augustus, 2022 Locatie informatie van voertuig of apparaat met Track en Trace

Een GPS tracker of GPRS systeem werkt bijna hetzelfde als een telefoon in de zin dat het gaat over het zenden en ontvangen van signalen. De GPS tracker verstuurt via het GSM-netwerk een locatie.

25 November, 2022 Betalen op locatie met een mobiel pinapparaat

Er zijn vele mobiele pinautomaten op de markt die allemaal sterk verschillen qua functionaliteit en mogelijkheden. Er is echter een trend te zien op pinautomaten die werken via het GSM-netwerk.

14 November, 2022 Slimme oplossingen in de zorg middels IoT

In de zorg zijn er steeds meer innovaties om mensen langer thuis te laten wonen. Veel van deze toepassingen functioneren tegenwoordig via het GSM-netwerk